AVSIKTLIGT OCH OAVSIKTLIGT VIRRVARR I GÖTEBORGS KONST- (och TEATER-) VÄRLD.

Dessa tider leder till inställda vernissage, vilket in sin tur leder till att andra utställningar flyttas omkring, sålunda öppnade både galleri P S och Uddenberg redan förra veckan.

BACKLUND:  Vårutställning 2.

Det är lite improviserat och det kommer kanske en sommarutställning också.

P1210392

P1210384

P1210386

Bristen på besökare gör att jag ofta blir ensam med tavlorna och eftersom jag inte ser någon mening med att bara ta en bild på ett färdigt konstverk, så har jag börjat leta ut detaljer. Den som är road kan gå till Backlund och se om hon kan hitta hela bilden.

P1210385

P1210387

P1210391

P1210389

P1210388

ENGLESON: Inställt.

STADSMUSEET: Frispel.

P1210394

Jag kom till Göteborg då det hände, när Backateatern låg i Backa, då Angeredsteatern öppnade i ett tält. Alla var i tält, Tältprojektet, Eldteatern, inte Alteljéteatern, som var i en vindsvåning.

P1210397

Det var med förväntan jag såg fram emot Stadsteatern utställning om Göteborgs fria teatergrupper. Jag hade besökt den om musiklivet i Göteborg tre gånger. Så den här bakgrunden blev en del av besvikelsen. Okej, den är inte så stor, men varför är det så mörkt i utställningslokalen, det är svårt att läsa texterna om föremål och bilder, vit text mot svart botten gör det inte lättare.

 

Varför ligger en TV-monitor med en tio minuter lång film på golvet? Och varför går texterna nästan ner till golvet? Var ska jag börja? Jag inser snart att det inte finns någon struktur, att det inte finns någon kronologi, ingen karta över var man spelade och inga berättelser om de olika grupperna eller relationerna mellan dem. Det dyker upp bilder från föreställningar jag känner igen, men ingen ny information. Johanna från slakthusen, spelades inte den i någon industrilokal i Almedal? Bilderna blandas huller om buller och man får leta efter bildtexterna. Jag får väl komma tillbaka när jag lugnat ner mig, men varför måste det vara så mörkt?

P1210395

P1210396

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s